Nimikaimojeni lukumäärä maailmassa?

Nimikaimat ovat hauskoja ja mielenkiintoisia olla olemassa, mikäli niitä on. Omaan tietooni on tullut yksi toinen nimikaima, joka tosin on kastettu käsitykseni mukaan etu ja sukunimeltään parisen vuotta takaperin.

Eilen perjantaina katsoin piruuttaan Yandex-hakukoneella nimelläni, mitä kyseinen hakukone löytää nimelläni, niin pisti merkille, että joku ”Grab this Code” -ohjelmointiyhteisön jäsen käyttää siellä nimimerkkiä ”Jere_Sumell”. Nimimerkki olisi rekisteröity vuoden 2021 huhtikuussa, mutta itse en ole kirjoittanut kyseiselle sivustolle eläessäni mitään, saati omistaisin kyseistä käyttäjätunnusta siellä.

En tiedä, mistä yhteydestä joku päättänyt ohjelmointifoorumille rekata itsensä minun oikean nimen etu ja sukunimeä käyttäen -nikissään, mutta se on asia, johon en itse pysty vaikuttamaan mitään, enkä välitä asiasta. Voihan se olla, että tuo nimimerkki on jonkin botin luoma, joka ensin haravoinut jostain palstalta, jossa vaikutan, niin käyttäjätunnuksia ja sitten automaatti on luonut tuon tunnuksen.

Itsekin, mitä olen aktiivinen joillain asiantuntijapalstoilla omalla nimelläni hyvän netiketin mukaisesti, koska nettikäyttäytymiseni kestää päivänvalon, niin mikään ihme, että tarpeeksi kauan ja paljon kun on esillä, niin joku päättää käyttää jossain yhteydessä sitten tekaistua nimimerkkiä, vaikkapa jonkun toisen henkilön nimeä, joka tietenkin on kolaus verkossa ylläpidettävän oman verkkoidentiteetin hallinnan kannalta, mutta se on asia, jota on äärimmäisen vaikeaa, ja totta puhuen mahdotontakaan ylläpitää sitä itse suojellen sitä.

Kaikilla pitkään julkisuudessa esillä olleilla henkilöillä, on se julkisuus sitten reaalielämän medioissa, tai virtuaalisesti globaalissa tietoverkossa esimerkiksi avoimessa julkisessa Internetissä omalla nimellään asioita esittävä tai keskusteluun osallistuvalla on sama tilanne.

Varmaan joku muukin minusta kiinnostunut on katsonut myös Yandexin hakutulokset, mutta pistän nyt tähän blogipostaukseen vielä suoran linkin tuonne ohjelmointikeskusteluun, jossa tuo nimikaimani, joka on tekaistu, eli itse en ole luonut tuota nimimerkkiä, vaan joku toinen netin käyttäjä, suora sijainti URL on

https://grabthiscode.com/user/9877

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *